Föreningsmeddelande december 2021

Brandskyddskontroll
Vi påminner om brandskyddskontrollen som ska ske under vecka 50 och berör alla lägenheter med eldstad. Separat avisering har skett.

Brandsläckare
Vi har ett antal brandsläckare utplacerade i fastigheten. Dessa kommer under december att bytas ut och kompletteras med flera. Sedan tidigare finns släckare utplacerade på följande ställen:

  • I soprummet
  • Utanför bastun
  • På vinden (gårdshuset)
  • Plan 6 i gathuset

Vi kommer också att komplettera med en släckare i vardera entré samt längst upp i gårdshuset (utanför vinden). Ta en runda i huset för att ha koll på var de finns. Och kom ihåg att släcka alla stearinljus!

Portarna
Vintertid, med allt vad det innebär av snö, is, grus och temperaturväxlingar, innebär problem med att våra portar inte går igen som de ska. Var noga med att kolla att portarna stängs när du passerar.

Snöskottning och fönstervård
Nu har förvisso snön just töat bort, men för er som är nya i huset kan det vara bra att veta att snöskottning är något vi får hjälpas åt med. Skotta och grusa vid behov, skyffel står på gården ovanför soprummet.
Vi påminner också om att borsta bort snö från era fönsterbleck. Då förlänger vi livslängden på våra fönster avsevärt och håller nere underhållskostnaderna.

Nästa styrelsemöte hålls den 12 januari.

Hälsningar Styrelsen