Föreningsmeddelande december 2022

Avgiftshöjning i Q2 2023
Precis som resten av omvärlden märker vår förening av inflationen och ökade räntekostnader. Tack vare att vi legat på en rimlig avgiftsnivå genom åren samt hållit en god amorteringstakt behöver vi endast göra en mindre ökning av avgifter för medlemmarna. Från och med 1 april 2023 kommer en ökning på 5% tillföras den gemensamma delen av avgiften vilket motsvarar en ökning på 4-5% per individuell lägenhetsavgift.

Status taksäkerhet och besiktning av kakelugnar
Tidigare under året genomfördes en besikning av de skorstenar och eldstäder som finns i fastigheten. Ett antal lägenheter kunde inte besiktas på grund av bristande taksäkerhet och därmed har berörda medlemmar inte kunnat elda i sina eldstäder.

Taksäkerheten har nu åtgärdats och nästa steg är för sotningsfirman att genomföra resterande besiktningar. Besiktningen väntas genomföras i januari och därefter kan eldstäderna användas igen. Styrelsen informerar berörda medlemmar när det är dags för besiktning.

Gemensamt vinterunderhåll
Vi påminner om att snöskottning och grusning på innergården är ett gemensamt ansvar bland medlemmarna. Hjälp gärna till att skotta och grusa när det kommit snö/is.

Stort tack till Anne och Annelie som julpyntat så fint i gathuset och på innergården. Vi har nu fina granar som vi behöver hjälpas åt att vattna så att de klarar sig genom julperioden. Vattenkanna står bredvid granen.

I samband med att det blir kallare ute brukar portarna vara svåra att stänga, var därför extra noga när ni gå in eller ut att portarna stängs och går i lås.

Tele2 Play
Genom vårt TV-avtal med Tele2 har alla medlemmar tillgång till Tele2 Play om man är folkbokförd på adressen. Det innebär att man kan livestreama alla kanaler samt få tillgång till filmer och serier som finns i deras utbud. För att få tillgång till detta behöver ni kontakta Tele2s kundtjänst och be dem aktivera gruppavtalet för er profil. 

Nästa styrelsemöte hålls den 23 januari

Hälsningar Styrelsen