Föreningsmeddelande mars 2024

Ny medlem
Vi vill välkomna Cecilia Arestad som flyttar in i gathuset i maj. I samband med det har Diana Helgesson beviljats utträde från föreningen.

Påminnelse om föreningsstämma
Årets föreningsstämma kommer att hållas den 17 april kl. 19.00 i föreningslokalen.

Vårstädning
Den 28 april är det dags för årets vårstädning av våra gemensamma ytor. Vi ses kl. 16.00 på gården. Listor med städuppgifter kommer sättas upp drygt en vecka innan så att du som inte har möjlighet att vara med på städdagen kan göra din del i förväg. Att vara med på städdagen är annars ett bra tillfälle att lära känna dina grannar bättre, vilket är extra viktigt nu när vi har många nya medlemmar i föreningen. När städningen är klar grillar vi korv på gården. Veganska alternativ kommer att finnas.

Alla förväntas bidra med något. De städuppgifterna som inte hinns med under städdagen fördelas ut till dem som inte har bidragit.

Grovsopor
Efter vårstädningen kommer det finnas möjlighet att lämna grovsopor. Ytterligare info kommer inom kort. 

Förvaring av privata ägodelar i allmänna utrymmen
Det är väldigt viktigt att det inte sker någon förvaring av material/ägodelar i trapphusen. Trapphusen är vår primära utrymningsväg vid brand och det är därför viktigt att inget brännbart förvaras där. Även vid en mindre brand kan ett trapphus snabbt blir fyllt med giftig rök redan efter några minuter. Skulle utrymning behöva ske ska trapphusen kunna användas på ett säkert och framkomligt sätt, även vid begränsad sikt. Trapphuset är också räddningstjänstens väg in vid brand. Likaså måste ambulanspersonal med bår kunna komma fram snabbt.

Nästa styrelsemöte
Hålls den 17 april.