Föreningsmeddelande oktober 2022

Höststädning söndag 16 oktober kl 15-17
Samling på gården (eller föreningslokalen vid dåligt väder). Alla förväntas bidra med något, om du inte har möjlighet att delta på plats finns det listor med städuppgifter i sidoentrén. Skriv upp dig på en uppgift och glöm inte att klarmarkera när den är utförd. Städmaterial finns att hämta i föreningslokalen.

Hämtning av grovsopor onsdag 19 oktober kl 08
På morgonen, den 19/10 kl 08.00, är det beställt en hämtning av grovsopor. Här kan du lämna det mesta UTOM farligt avfall (kemikalier). Elektronik går bra att lämna. Kartong och annan vanlig återvinning hänvisar vi till återvinningscontainrarna vid Coop längre ned på gatan.

Saker som ska kastas placeras i sidoentrén fr o m tisdag kl 17.00. Tänk på att ställa grejerna så att det går att komma förbi och så att inte väggarna skadas.

Rensning i cykelförrådet & på gården
Vi kommer att genomföra en rensning av gamla cyklar i cykelförrådet och på gården. Styrelsen kommer därför att märka samtliga cyklar med band. Om du äger cykeln och vill ha kvar den, ta bort markeringen från cykeln. Cyklar som fortsatt är markerade vid oktobers slut kommer att ställas undan från förrådet och slutligen rensas bort ifall ingen hör av sig gällande cykeln.

Nya hyresgäster i lokalen i källaren
Lokalen i källaren har fått nya hyresgäster och under fredagar (eftermiddag/tidig kväll) samt söndagar (eftermiddag) kommer det vara läxhjälp och annan liknande aktivitet. Det kommer vara både vuxna och barn i lokalen, de kommer främst att använda sidoentrén.

Reglering av individuella lån
Påminnelse till er som erbjudits möjlighet att reglera sina individuella lån (information har skickats via mejl). Sista dagen för inbetalning är 31 oktober. Kontakta styrelsen om ni önskar betala av era lån. 

En gång per år erbjuder föreningen medlemmarna att reglera de ”individuella lånen”, d v s den del av föreningens lån som är individuellt knutna till respektive lägenhet (och som genererar den "individuella delen" av kvartalsavgiften). Syftet med det hela är att kunna sänka kvartalsavgifterna och på sikt minska föreningens administration.

Håll koll på portarna
I samband med att det blir kallare ute brukar portarna ibland vara svåra att stänga, var därför extra noga när ni gå in eller ut att portarna stängs och går i lås.

Om ni, eller era hantverkare/annan extern hjälp, sätter upp dörrarna i samband med t.ex. flytt - kom ihåg att stänga dem igen och lämna dem inte öppna under längre perioder. En medlem hade inbrott i sitt postfack tidigare i höstas och vi behöver alla hjälpas åt att minska risk för obehöriga i våra trapphus.

Nästa styrelsemöte hålls den 16 november.

Hälsningar Styrelsen