Föreningsmeddelande oktober 2023

Nyinflyttade medlemmar
Vi vill välkomna Julia och Alexander som har flyttat in i gårdshuset och Gustav och Johanna som har flyttat in i gathuset. Vi vill även välkomna Hannes som snart kommer att flytta in i gathuset.

Snart dags för höststädning (8/10)
På söndag kl 15-17 samlas vi på gården för att gemensamt göra fint i våra gemensamma ytor. Lista med städuppgifter i sidoentrén i gathuset är uppsatt om du inte har möjlighet att vara med på själva städdagen. Du kan då göra din del i förväg. Tänkt på att städdagen kan vara ett bra tillfälle att få bättre koll på vilka dina grannar är. Vi avslutar städdagen med pizza!

Saker i våra gemensamma ytor
Saker som ligger i de allmänna ytorna, exempelvis i förrådsgångarna, kommer att slängas efter städdagen.

Vi behöver få tillträde till era lägenheter inför garantibesiktningen (18/10)
Vi vill påminna om att det kommer att utföras en garantibesiktning av trapphusen den 18 oktober, vilket bland annat inkluderar besiktning av våra säkerhetsdörrar. Avisering avseende besiktningen skickades via mail den 30 september. Vi uppmanar samtliga att läsa igenom avi:n.

Besiktning av rökkanaler (24-25/10)
Vid den förra besiktningen av våra rökkanaler fick vi anmärkningar på vår taksäkerhet, vilket medförde att vissa rökkanaler aldrig kontrollerades. Nu har taksäkerheten åtgärdats och vi har äntligen fått en ny tid för en kompletterande besiktning. Berörda lägenhetsinnehavare är informerade.

Problem med gathusets hiss
Emellanåt fastnar hissen i gathuset, vilket får stora konsekvenser för de som är i stort behov av den. Styrelsen har en dialog med vår service- och hissreparatör. Tillsammans med dem tittar vi på olika alternativ för att hitta en lösning på stoppen. Troligen ligger problemet i att hissdörrarna är för instabila, vilket kan leda till att det blir glapp i dörrkontakterna om man är för hårdhänt med dörrarna. En del stopp beror dock på att dörren eller gallret till hisskorgen inte är stängd. Därför uppmanar vi alla att kontrollera en extra gång att de verkligen är stängda efter att du har använt hissen!

Möjlighet att betala av på individuella lån (senast 31/10)
För de lägenheter som fortfarande har kvar individuella lån ges nu möjlighet att betala av dessa. Avbetalning innebär att den individuella delen av kvartalsavgiften försvinner (eller minskar om lånet bara delvis återbetalas). Vilka lägenheter detta gäller framgår av årsredovisningen.

Efter att du har ställt upp porten
Efter att du har låtit dörrarna till porten stå uppställda är det viktigt att stänga både det nedre fästet i golvet OCH det övre fästet i dörrkarmen. Annars tar porten och till slut dörrautomatiken skada.

Nästa möte
Hålls den 6 november.