Föreningsmeddelande september 2022

Läckage i källaren
Vi har haft ett läckage i källaren vilket har påverkat de medlemmar som har förråd i den vänstra korridoren i källaren. Skadan tros ha uppkommit samband med lagningen av sänkan som gjordes på bakre innegården tidigare i somras. Det står en avfuktare i källaren och undersökning och åtgärd pågår av läckaget och gården.

Stopp i avlopp i fastigheten
Under sommaren har det blivit stopp i avloppen i flera lägenheter i båda husen vid upprepade tillfällen. Det är väldigt viktigt att man inte spolar ner något annat än toalettpapper i toaletterna för att det inte ska orsaka stopp i rören. Tamponger, bindor, blöjor, byggdamm, och annat skräp är helt förbjudet. Om ni har extern hjälp i lägenheten, såsom hantverkare, städare, eller inneboenden är det viktigt att ni meddelar även dem vad som gäller.

Utredning av drabbade avlopp och stammar kommer genomföras inom kort.

Ordning i soprummet
Tänk på att använda alla sopkärl när ni slänger era hushållssopor och matavall. Försök skapa jämn fördelning så det inte blir överfullt i något av kärlen. Vi påminner även om att det ej är tillåtet att slänga återvinning såsom kartong, plastkärl eller metall i våra sopkärl, detta ska slängas i återvinningsstationen utanför Coop längre ned på gatan.

Höststädning söndag 16 oktober kl 15-17
Samling på gården (eller föreningslokalen vid dåligt väder). Alla förväntas bidra med något. Listor kommer sättas upp i sidoentrén ett par veckor innan för dig som vill utföra en städuppgift i förväg.

I samband med städningen ges möjlighet att lämna grovsopor (Obs! Ej farligt avfall). Mer info kring detta kommer inom kort. Har du möbler etc som du tänker kasta, prova gärna att sätta en lapp på anslagstavlan i tvättstugan först (återbruk).

Nästa styrelsemöte hålls den 5 oktober.

Hälsningar Styrelsen